Държавата със спешни мерки за  природен парк Витоша. С решение

...
Държавата със спешни мерки за  природен парк Витоша. С решение
Коментари Харесай

Променят плана на управление на парк „Витоша”

Държавата със незабавни ограничения за  природен парк " Витоша ". С решение на министерския съвет ще бъде изменен проектът за ръководство. Също и законът за горите, разгласи вицепремиерът Валери Симеонов. Целта - възобновяване на всички остарели и рискови ски-съоръжения, оповестява " Нова телевизия ".

Бъдещето на естествен парк Витоша- още веднъж е на дневен ред. Този път ръководещите взеха решение сами да се уверят в какво положение са оборудванията.

Лифтът е в издигнат през 50-те години на предишния век. Ремонтът е належащ, безапелационни са всички.

 „ Аз не знам за какво като влезнах във вътрешността и се сетих за една кола, която от дълго време не съм виждал - споделяше се " запорожец ". Това нещо ми припомня на нещо сходно ”, разяснява министърът на околната среда и водите Нено Димов.

„ Тези оборудване плачат за незабавна замяна. аз не съм от тук, не карам ски, само че като ги гледам- със боязън се качвам на тоя въжен превоз ”, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов-

Столичната община към този момент сложи изискване на концесионера да оправи оборудванията или в противоположен случай ще ги отнеме.

От „ Витоша ски ” изясняват, че са подготвени да стартират още на следващия ден.

 „ Въртим се с един параграф 22. Намираме се на Драгалевския въжен превоз, който е издигнат по този начин, че стълбовете, дружно с фундаментите са изляти дружно. Тоест, би трябвало да се отрежат, да се изкопае и да се сменят, което по закон е тип градеж ”, споделя Радослав Пеев от компанията-концесионер.

За да се оправи с казуса Министерският съвет ще гласоподава смяна в устроиствения проект на Витоша. От общината обаче чакат нови офанзиви по линия на оценката на въздействието върху околната среда.

 „ На финала сме на тази процедура, ще бъде задвижена по-най-бързия метод, НО чакаме още веднъж да има неодобрение. парадоксът е в това- желае се да се прави Оценка на въздействието върху околната среда на проекта за ръководство, което не е належащо, Оценка на въздействието върху околната среда ще се прави след на капиталовите планове ”, съобщи ръководителят на СОС Елен Герджиков.

В планината има над 22-километра  лифтове и ски влекове.. Ако всичко върви по проект, смяната може да стане факт още преди идващия ски - сезон.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР